Konuşan Bebek



Peygamberimiz’in mûcizesi ile, simsiyah yüzü beyaz olan kölenin yaşadığı köyden bir kadın, kucağındaki iki aylık bebeği ile birlikte Peygamber Efendimiz’in yanına geldi. İki aylık bebek, Peygamberimiz’in yanına gelir gelmez dile geldi.

”Ey Allah’ın elçisi! Allah sana selâm söyledi” dedi. Kâfir olan anne çocuğunu azarlayarak, ”Sus, sana kim öğretti bunu?” diye öfkeyle bağırdı. Bebek yeniden dile gelerek, ”Önce Allah, sonra da Cebrâil” dedi. Annesi çocuğa, ”Sen Cebrâil’i görüyor musun?” dedi. Çocuk, ”Evet, şu anda senin başının üzerinde ayın on dördü gibi parlıyor” dedi. Allah’ın Resûlü bunun üzerine çocuğa, ”Ey süt emen körpe yavru! Senin adın nedir?” dedi. Bebek, ”Hakk’ın yanında adım Abdülaziz, fakat insanlar beni Abdüluzza diye çağırıyorlar” dedi. İki aylık çocuğun kemal sahibi bir insan gibi konuşması annenin imana gelmesine vesile oldu.
***
Konuşma yaşına gelmemiş çocuk gibi, kıyamet günü bütün âzalarımız, elimiz, ayağımız, gözümüz dile gelerek yaptıklarımızı bize söyleyecekler. İnsan bunu bile bile nasıl günah işler?

Mesnevi'de Geçen Hikayeler - Semerkand Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bu yazıya siz de yorum yapabilirsiniz